Custom Search

Current Affairs Questions 2017

2 comments:

  2017  gk and current affairs questions 

*last updated on 28/3/2017.
 
Current affairs Questions for  psc, upsc, and bank exams


1.who is the chief guest of 2017 republic day parade?
Answer:   Mohammed bin Zayed Al Nahyan(Abu Dhabi Crown Prince)

2. 2017 Australian open womens title winner?
Answer: Serena williams 


3. 2017 Australian open mens title winner?
Answer: Roger federer



4. Who is the newly appointed secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres 

5. who is the winner of miss universe 2016?
Answer: Iris Mittenaere (France)
miss universe 2016


Current affairs new appointments 2017

 
6. Recently elected Uttar pradesh chief minister?
Answer: Yogi Adityanath 

7. Newly elected Goa Chief Minister ?
Answer: Manohar Parrikar  

8. Who is the present punjab Chief minister?
Answer:  Amarinder Singh

9.Recently elected uttarakhand chief minister?
Answer: Trivendra Singh Rawat

*10. Newly appointed Chief of Air staff 
Answer:   Birender Singh Dhanoa

*11. Recently appointed SEBI (Securities and Exchange Board of India) chairman?
Answer:  Ajay Tyagi

*12.Who is the present Supreme Court Chief Justice of India (appointed from jan-2017)    
Answer: Jagdish Singh Khehar 

*13. Who is the chief of  Research and Analysis Wing (RAW) ?
Answer: Anil Dhasmana

*14.Who is the chief of Intelligence Bureau (IB)?
Answer: Rajiv Jain

*15. Who is the chief of CBI?
Answer: Alok Verma




 

If we miss anything important, ping us on Facebook

Current Affairs Questions 2016

49 comments:

Included  2016 events related gk and current affairs questions 

*last updated on 19/1/2017.
 
2016 Current affairs and Gk Questions for  psc, upsc, and bank exams

 **Who is the current secretary general of UNITED NATIONS (UN)?   
Answer: Antonio Guterres

1.Who is the present Union Railway minister?
    Answer: Suresh Prabhu

2. The venue for 2016 SAARC summit (19th)  ?
    Answer: Islamabad (Pakistan)

3. Venue for 2016 Olympics ?
     Answer: Rio de Janeiro, Brazil

4. UN Observes 2016 as ________?
     Answer: International Year of Pulses


5 . Who was recently appointed as Chairman of Competition Commission of India?
Answer: Devender Kumar Sikri

6. What is the full form for ASBA that was recently in news ?
Answer: Application Supported by Blocked Amount (Introduced by SEBI for applying to IPO - initial public offers )

7. Who will be the chief guest at 2016 Republic day parade?
Answer: French President Francois Hollande

8.Who is the First Lady chief minister in jammu and kashmir?
Answer: Mehbooba Mufti Sayeed

9. First railway university will be in which state?
Answer: Gujarath( Vadodra )


10. Who is the Vice Chairman of NITI Aayog ( National Institution for Transforming India)?
Answer : Arvind Panagariya

11. which is the 29th state of india?
Answer: Telangana

12. Which state moving it's capital to "Amaravati" ?
Answer: Andhra pradesh

13. Which is the First Digital state in India?
Answer: Kerala

14 First Digital district in India?
Answer: Idukki(Kerala)

15. Who Won  2016 oscar - best actor award ?
 Answer: Leonardo DiCaprio

16. Who Won  2016 oscar - best actress award ?
 Answer: brie Larson

17. Who Won  2016 oscar - best film  ? 
Answer: Spotlight 

18. Who is the winner of abel prize 2016?
answer: Andrew Wiles( Brittan )

19. which is the 2016 ICC World Twenty20 Venue ?
Answer: India

20. The eighth BRICS Summit(2016) will be held in which country?
Answer: India(Goa)


21. India's first Semi high speed train?
Answer: Gatimaan running between Delhi and agra


22. Newly elected assam chief minister?
Answer: Sarbanada Sonowal(BJP)

23. Newly elected kerala chief minister?
Answer: pinarayi vijayan 

24. Newly elected Tamilnadu chief minister?
Answer: Jayalalitha 

25. which state is linked with jat protest?
Answer: Hariyana

*26. 2016  jnanpith award winner?
Answer: Shankha Ghosh (Bengali poet)

*27. who won  2016 miss world ?
Answer:  Stephanie Del Valle(Puerto Rico)
Miss world 2016

Questions from RIO Olympics 2016


26*.What is the mascot of 2016 Rio Olympics ?
 Answer: Vinicius and Tom 

27. Who was the flag bearer for India in the 2016 Rio Olympics ?
Answer:  Abhinav Bindra

28.Indian player who won silver medal in badminton at Rio Olympics 2016  ?
Answer: P V Sindhu

29.Indian player who won bronze medal in wrestling at Rio Olympics 2016  ?
Answer: Sakshi malik

30. The youngest Indian who won Olympic medal ?
Answer : P V Sindhu

31.Which country won highest number of medals in Rio Olympics 2016?
Answer: United states (Total 121 medals)

*32. Where is the venue for 2020 olympics?
Answer: Tokyo  


*33. 2016 rajiv gandhi khel ratna award winners?
Answer: Sindhu(badminton), Sakshi malik(wrestling), Dipa  Karmakar(gymnastics), Jitu Rai(shooting)

*34.Where is the venue for 2018 Asian games ?
Answer: Indonesia


*35. Newly elected prime minister of United Kingdom?
Answer: Theresa may


*36. Who wrote the book "Aranyer Adhikar"?
Answer: Mahasweta devi(Bengali writer recently passed away.Other important books "Titu Mir , Hajar Churashir Maa")


37*. Who is the recently appointed Governor of Reserve Bank of India  ?
Answer: Urjit Patel

38*. Where is the venue for 2016 G20- summit?
Answer: Hangzhou, China

39*  Where is the venue for Asean summit 2016?
Answer: Lavos

40*. Who wrote the the book " One Indian girl"?
Answer: Chetan bhagath

Nobel prize 2016

41* who won 2016 nobel prize in medicine ?
Answer: Yoshinori ohsumi 

42*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in physics  ?
Answer:David thouless,Duncane haldane, Michael kosterlitz


43*. Who is the winner of 2016 Nobel prize in chemistry  ?
Answer: Fraser Stoddart, Jean-Pierre Sauvage, Ben Feringa 

44*.Who won 2016 Nobel prize in Literature  ?
Answer:Bob Dylan 

45*. Who is the winner of 2016 Nobel peace prize
Answer: Juan Manuel Santos(President of Colombia )

46* who are the winners of  2016 Nobel prize in economics?
Answer: Oliver Hart &  Bengt Holmstrom
    
 
*newly updated




Sports Current Affairs 2016

7 comments:

sports Gk questions for Bank,PSC and UPSC Exams

Grand Slam winners


1. Australian open 2016 men's title Winner?
Answer: Novak Djokovic


2. Australian open 2016 women's title Winner?
Answer: Angelique Kerber  from Germany


3. French open 2016 women's title Winner?
Answer: Garbine Muguruza  from spain


4. French open 2016 men's title Winner?
Answer: Novak Djokovic

*5. Wimbledon 2016 men's winner?
Answer: Andy murray

*6.Wimbledon 2016 women's winner?
Answer: Serena Williams

*7. US open 2016 men's winner?
Answer: Stan Wawrinka (from switzerland)

*8. US open 2016 women's winner?
Answer: Angelique Kerber  from Germany


9.Who won  the 2016 FIFA Ballon d'Or award ( player of the year )?
Answer: Cristiano Ronaldo

10. Who won 2016 FIFA Women's World Player of the Year ?
Answer: Carli Lloyd (USA)


11. 20- twenty world cup 2016 winner?
Answer: West Indies

12.  who is the winner of laureus award -Sportsman of the Year ?
 Answer:Novak Djokovic

13.  who is the winner of laureus award -Sportswomen of the Year ?
Answer:  Serena Williams


*14. Recently appointed indian cricket team coach?  
Answer: Anil Kumble  
  
*15.Which  country recently left European Union by  referendum called "Brexit"?
Answer: United kingdom

*16. Which country won 2016 copa america ? 
Answer: chile(Defeated Argentina )


*17. venue for 2016 Euro cup?
Answer: France

*18. 2016 champions trophy winner?
Answer: Australia (beat India in finals)

*19. 2016 Sultan Azlan Shah Cup hockey championship winners?
Answer: Australia (beat India in finals)


*20. winner of 2016 Euro cup? 
Answer: Portugal(Defeated France in Finals)

*21. winner of 2016 Men's Hockey Junior World Cup 
Answer:India

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Online combine study